Lasagne med en twist

Hej på er. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i köttfärs. Men om jag ska laga något med köttfärs så blir det lasagne. Lasagne är riktig vintermat tycker jag och smakar förstås extra bra på en fredag med ett glas rött till. Precis som det blev för oss idag. Idag gjorde jag däremot en liten twist på rätten, istället för klassisk bechamel blev det en sås på chèvre. Mums blev det. Och här kommer receptet.

Köttfärslasagne med chèvre 👇🏻

Det här behöver du till köttfärssåsen: 1-2 hackade vitlökar, 500 gram köttfärs, 2 matskedar tomatpuré och en burk krossade tomater. Stek, salta och peppra, ha gärna i lite chili också. Tillsätt cirka 1 deciliter grädde och låt koka, smaka av och krydda med till exempel timjan eller basilika, eller ingen  ört alls om du hellre föredrar det.

Till såsen behöver du två deciliter grädde, 170 gram chèvre och vitpeppar. Koka upp grädden och tillsätt osten och låt sjuda i 5-10 minuter, till såsen blivit lagom tjock. Krydda. När allt är klart varvar du lasagneplattor och köttfärs, toppa med getostsåsen och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, tills lasagnen fått fin färg. Avnjut tillsammans med en god sallad och ett glas rött.

Trevlig fredag på er!

Kommentarer

Populära inlägg